Ga naar de inhoud

Van Herck: "We zullen in de Wereldgroep blijven"

 di 13 september 2016 17:53
Johan Van Herck: "Mag heksenketel worden"
Komend weekend strijdt België met Brazilië om het behoud in de Wereldgroep. Coach Johan Van Herck is optimistisch en rekent op een goeie afloop. David Goffin is gemotiveerd, want hij heeft nog een eitje te pellen met Bellucci.

Vanaf vrijdag is de Sleuyter Arena in Oostende het decor voor de Daviscup-wedstrijd tussen België en Brazilië. Vorig jaar speelden de Belgen de finale, nu strijden ze om het behoud.

"Die finale meemaken was een boost voor het hele team", zegt kapitein Van Herck. "En we hebben een goeie lichting om de komende jaren nog mooie resultaten neer te zetten in de Daviscup."

"Dat maakt het erg belangrijk om onze plaats te behouden om volgend jaar weer te kunnen strijden tegen de betere landen. We kunnen er veel ervaring uit halen."

"We hebben ook een generatie die echt echt wil spelen voor zijn land. Er werd veel geschreven over Goffin, maar voor mij is er geen twijfel geweest dat hij ging meespelen."

"Ik heb niks gemerkt van een burn-out bij hem. Hij wil bij het team zijn, heeft er zin in en haalt een hoog niveau. We kunnen hem na de negatieve ervaringen in Amerika klaarstomen voor een positief einde van het seizoen."

In Brazilië waren de fans in Rio tegen Goffin gekant in de match tegen Bellucci. "Het publiek wordt belangrijk en ik doe een oproep om een vol huis bij elkaar te krijgen."

"Ik wil niet dat de fans onsportief zijn en gelukkig zijn we daar te beleefd voor, maar het mag wel een heksenketel worden. Ik twijfel er ook niet aan dat we zondagavond nog in de Wereldgroep zitten."

"De Loore heeft wapens op hardcourt"

Coach Van Herck nam Joris De Loore (ATP-190) voor het eerst op in zijn selectie. "Het was een moeilijke keuze, want ik moest spelers teleurstellen."

"Ik bekeek de hele ontmoeting en als iedereen fit is, is het logisch dat David Goffin en Steve Darcis vrijdag de enkelspelen zullen afwerken."

"Het dubbel wordt moeilijk om te winnen, maar we moeten wel het best mogelijke team tegenover de sterke Brazilianen zetten. En op deze snelle hardcourtbaan heeft Joris De Loore wel heel wat wapens."

Goffin: "Wil revanche tegen Bellucci"

David Goffin kijkt straks weer Bellucci in de ogen, die hem in Rio uit de Spelen kegelde. "Ik wil revanche. Ik won eerder ook al tegen hem en heb de wapens om hem te kloppen."

"We willen de ontmoeting winnen en ik vind ook dat we onze plaats in de Wereldgroep hebben. We speelden veel jojo en nu willen we er niet uit verdwijnen."

"Of ik een burn-out heb? Nee, zo erg is het niet. Ik vermoed dat het de optelsom van de matchen was, met ook een moeilijke trip naar Rio bij."

"Misschien heb ik nu de weerslag van de vele matchen en de vermoeidheid van mijn knap seizoen tot Wimbledon. Nu ga ik me voorbereiden en me lanceren voor een goed seizoenseinde."

"Ik speel nog veel toernooien, want ik ben op zoek naar matchritme. En ik speel liever goed en een beetje vermoeid dan dat ik te weinig speel."

Interviews met Van Herck en Goffin (Frans)