• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Michel Wuyts: "Meer plezier beleefd aan de Vuelta dan aan de Tour"

  De ronderenner van het jaar? Michel Wuyts kiest voor Chris Froome.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Met de Vuelta hebben de wielerliefhebbers de voorbije weken hun vingers en duimen kunnen aflikken. Ook Michel Wuyts heeft genoten van het gevecht van man tegen man. "De 54.000 hoogtemeters waren wel van het goede te veel", merkt onze commentator op.

  "Grens van het toelaatbare overschreden"

  "We hebben veel steile aankomsten te zien gekregen. Tien keer lag de finish bergop in de Vuelta", verduidelijkt Michel Wuyts.

  "Dan krijg je spektakel. We hebben inzinkingen gezien, remontes en de groten onder mekaar. Dat willen de wielerliefhebbers thuis zien. Dat vinden ze ook veel mooier dan de Ronde van Frankrijk."

  "Ik heb ook veel meer plezier beleefd aan tal van die aankomsten dan in de Tour, moet ik toegeven. In vergelijking met de vorige jaren had je nu nog meer bergen onderweg. Het was eigenlijk geen 100 meter vlak. Het ging altijd op en af."

  "De grens van het toelaatbare en aanvaardbare ligt bij 40.000 hoogtemeters. In deze editie kregen we er 54.000 voorgeschoteld. Dat is van het slechte te veel."

  "Froome zat sneller geïsoleerd"

  De Vuelta was wel een strijd van man tegen man. Tourwinnaar Chris Froome kreeg het zwaar te verduren in Spanje.

  Michel Wuyts: "De ploegen staan hier minder sterk aan de start. Kijk naar Team Sky. Froome kreeg acht andere renners mee dan in de Tour. Die waren ietsje minder waard. Ze geraakten sneller opgesoupeerd."

  "Froome zat sneller geïsoleerd. Hij kon de wedstrijd minder controleren dan in de Tour. Dat zou de echte reden kunnen zijn van zijn verlies. Als Froome de Vuelta begint met zijn Tourploeg zie ik niet in wie hem kan verslaan."

  "Het wordt wel veel mooier als die ploeg zwakteverschijnselen vertoont. Dan krijg je een prachtige strijd tussen Froome, Quintana, Chaves en Contador. Godzijdank is er Contador in de wielersport. Hij heeft de Vuelta vaak opengebroken."

  "Froome bewijst dat je de Tour én de Vuelta kan winnen"

  De Giro (Nibali), de Tour (Froome) en Vuelta (Quintana) zijn gereden. Wie is voor Michel Wuyts de beste ronderenner van het jaar?

  "Ik kies toch voor Christopher Froome", antwoordt onze commentator. "In de aanloop naar de Tour was hij de beste in de Dauphiné. De Tour won hij dankzij zijn ploeg. En nu pikte Froome ei zo na op zijn eentje de Ronde van Spanje."

  "Froome heeft vooral bewezen dat het nog mogelijk is om en de Tour en de Vuelta in een jaar te winnen. Dat komt er een van de komende jaren nog van."

  Jan Bakelants: "Blij om even geen bergen te zien"

  Na drie weken heeft Jan Bakelants er even genoeg van. "Ik heb genoten van de Vuelta, maar na drie weken ben ik blij om even geen bergen te zien", tweet de renner vanuit de auto.