• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Laurens Devos droomde als 14-jarige al van goud in Rio

  Laurens Devos als 14-jarige.

  Uit ons archief hebben we een video van Ketnet opgediept waarin we paralympisch kampioen tafeltennis Laurens Devos hardop zien dromen van een medaille in Rio. Vannacht is die droom uitgekomen, want Devos ging er met de gouden plak aan de haal. Devos legt in de reportage ook uit wat er precies met hem aan de hand is.

  "Mijn droom is een medaille in Rio"

  Toen de intussen 16-jarige Laurens Devos nog maar 14 was, ging het Ketnet-magazine Karrewiet bij hem op bezoek. Laurens vertelde wat er met hem aan de hand is, dat hij tot Talent van het Jaar verkozen was in 2014 en op dat moment al de nummer 8 van de wereld in zijn klasse was.

  Video player inladen ...

  Op bezoek in de topsportschool van Laurens in Leuven:

  Eind vorig jaar draaiden ook de studenten Stijn Fraeters en Jasper Van der Avert een reportage over Laurens Devos. Ze gingen op bezoek in het Redingenhof in Leuven, de topsportschool waar Devos les krijgt. Onder meer de moeder van Laurens komt aan het woord: "De vraag was hoe ver Laurens zou geraken met zijn handicap."