• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse wonderboy Tom Daley kan zich niet plaatsen voor 10m-duikfinale

  Een verbijsterde Daley wordt laatste in de halve finale vanaf 10 meter.

  Een verrassing van jewelste in het Maria Lenk Aquatic Centre: schoonspringer Tom Daley, die vier jaar geleden nog brons won vanaf het 10 meter-platform, bleef in de halve finale in Rio ver onder zijn niveau en viel uit de boot voor de finale. "Ik ben er het hart van in", luidde Daleys eerste reactie.

  Niet de sprongen in het olympisch duikbad, maar wel de verrassende uitschakeling van Tom Daley veroorzaakte vanmiddag de meeste (schok)golven in Rio.

  Daley, die begin vorige week nog brons had veroverd in het synchroonspringen met zijn landgenoot Dan Goodfellow, liet in de halve finale vanaf het 10 meter-platform de ene fout na de andere noteren.

  Opmerkelijk, want in de kwalificaties gisteren had hij zijn persoonlijke record nog verbeterd tot 571,85 punten. Vandaag kon hij maar net de kaap van de 400 punten ronden, meteen zijn slechtste prestatie ooit. Met 403,25 punten werd Daley 18e en laatste in de halve finale.

  De Chinees Chen Aisen, die vorige week ook al goud veroverde in het sychroonspringen vanaf 10 meter, plaatste zich met een score van 559,60 punten als beste voor de finale. Die eindstrijd, met de beste 12 schoonspringers, vindt vanavond om 21.30 uur plaats.