• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck rijdt de volgende twee seizoenen voor LottoNL-Jumbo

  Van den Broeck moet bij LottoNL-Jumbo Gesink en Kruijswijk bijstaan.

  LottoNL-Jumbo heeft zich versterkt met Jurgen Van den Broeck. De 33-jarige Belg, die in de afgelopen Ronde van Frankrijk nog zijn schouder brak, heeft bij de Nederlandse ploeg een contract getekend voor twee seizoenen. Van den Broeck verlaat zo na een jaar al zijn Russische ploeg Katjoesja.

  Jurgen Van den Broek moest in de afgelopen Ronde van Frankrijk nog vroegtijdig opgeven als gevolg van een val. De 33-jarige Van den Broeck brak zijn schouder en reageerde ontgoocheld voor de camera's.

  Maar nu komt Van den Broeck weer met heuglijk nieuws. Hij verlaat na een jaar al de Russische wielerformatie Katjoesja en tekende een contract voor twee seizoenen bij LottoNL-Jumbo. Sportdirecteur Nico Verhoeven wil hem daar in dezelfde rol zien als bij zijn ex-ploeg.

  "Jurgen zal kopmannen Steven Kruijswijk en Robert Gesink moeten bijstaan in het hooggebergte tijdens de grote rondes. Hij heeft een sterke reputatie als luitenant, wat hem van onschatbare waarde maakt voor ons team. Maar hij zal zeker ook zijn kans mogen gaan in de kleinere rittenkoersen en de Ardennenklassiekers."

  Van den Broeck zelf is opgetogen met zijn nieuwe werkgever. "Ik ben blij om de volgende twee jaar bij LottoNL-Jumbo te mogen rijden. De omkadering hier is fantastisch en net als ikzelf letten ze hier op het kleinste detail. Zowel op het vlak van materiaal als voeding is alles hier piekfijn in orde."

  Van den Broeck kondigt met trots zijn nieuwe ploeg aan op Twitter:

  Bekijk hieronder nog eens het interview met Van den Broeck na zijn opgave in de Tour:

  Sporza-journalist Ruben Van Gucht bracht Van den Broeck in mei een bezoek op stage: