• home
 • video
 • pas verschenen

  Positieve kanovaarder moet bronzen medaille (nog niet) afgeven aan Rus

  Tarnovski liet tegenstrijdige dopingtests afleveren in de aanloop op de Spelen.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag beslist dat kanovaarder Sergej Tarnovstsji zijn bronzen plak moet afgeven aan de Rus Ilja Sjtokalov. De 19-jarige Moldaviër liet in de aanloop naar de Spelen tegenstrijdige dopingresultaten noteren. Maar later op de dag kreeg hij zijn medaille voorlopig toch terug.

  De 19-jarige Tarnovstsji moest vandaag normaliter met zijn broer deelnemen aan de C2 1000 meter, maar de Moldaviër werd door zijn internationale bond geschorst door tegenstrijdige dopingresultaten in de aanloop naar de Spelen.

  Ook Tarnovstsji's bronzen medaille op de C1 1000m moet er nu wellicht aan geloven. Die gaat dan naar de Russische kanovaarder Ilja Sjtokalov. Hij was als vierde geëindigd, maar schuift wellicht een plaatsje op in de eindstand. De internationale bond moest zijn eerste beslissing echter herroepen om procedurefouten te vermijden.