• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivo van Aken wordt (opnieuw) technisch directeur van Tennis Vlaanderen

  Van Aken is geen nieuw gezicht in het Vlaamse tennis.

  Ivo Van Aken wordt de nieuwe technische directeur en topsportcoördinator van Tennis Vlaanderen. Dat heeft de Nederlandstalige vleugel van de Koninklijke Belgische Tennisbond bekendgemaakt. Van Aken was tot 2006 al technisch directeur van de VTV.

  "Tennis heeft me nooit losgelaten. Ik was al een tijdje terug betrokken bij de topsportwerking van Tennis Vlaanderen. Als technisch directeur wordt het mogelijk om, samen met de trainers, de grote uitdagingen van het hedendaags toptennis te realiseren", zegt de 64-jarige Van Aken.

  Tot 2006 was Van Aken al technisch directeur van de Tennis Vlaanderen. Van 2005 tot 2009 was hij ook Vlaams topsportmanager. Bij Tennis Vlaanderen moet hij onder meer "de werking van het topsportcentrum optimaliseren, dat in samenwerking met sportief directeur Ann Devries en het trainersteam van Tennis Vlaanderen, de trainersopleidingen verbeteren en een samenwerking met experten opzetten om het beste uit het Vlaamse tennistalent te halen".