• home
 • video
 • pas verschenen

  Slechts één verlies in 13 jaar, dan verdien je de olympische titel

  Kaori Icho domineert haar worstelklasse al meer dan een decennium.

  De prijzenkast van de Japanse worstelaarster Kaori Icho puilt intussen helemaal uit. Ze behaalde net haar 4e olympische goud in de vrije stijl tot 58 kilogram en heeft ook al 10 wereldtitels achter haar naam staan.

  Stellen dat de Japanse Kaori Icho de beste worstelaarster in haar categorie is, is een open deur intrappen. Tussen 2003 en januari 2016 had ze geen enkele partij verloren, tot een Mongoolse haar begin dit jaar weer leerde wat verliezen is.

  Op de Olympische Spelen liet Icho ze zich geen tweede keer verrassen. In de finale nam ze het op tegen de Russische Koblova, die ze in 2014 nog verslagen had in de WK-finale. Ook nu was er geen kruid gewassen tegen de Japanse, die simpel haar 4e olympische titel op zak stak.

  Japan is zo goed op weg om een absolute topdag te beleven in het worstelen. Eerder was Eri Tosaka al de beste in de -48kg-categorie en straks komt Sara Dosho nog in actie in de finale van de -69-categorie.

  Podium worstlen vrije stijl -58 kg (vrouwen)
  1.Kaori Icho (Jap)
  2.Valeriia Koblova (Rus)
  3.Maroua Amri (Tun)
  3.Sakshi Malik (Ind)