• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Durant stuwt Team USA naar de halve finale

  Kevin Durant pakte tegen Argentinië uit met 27 punten.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Kevin Durant pakte tegen Argentinië uit met 27 punten.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  De VS heeft ook in de kwartfinale stevig uitgehaald. De Amerikanen walsten met 105-78 over Argentinië. Vooral Kevin Durant was goed op dreef met 27 punten. Eerder op de dag won Spanje afgetekend van Frankijk met 92-67. Ook Australië plaatste zich voor de halve finale ten koste van Litouwen.

  Argentinië was in 2004 de laatste ploeg die op de Olympische Spelen kon winnen van de VS. Een trauma dat ze bij de Amerikanen nog altijd niet vergeten zijn.

  Vier spelers van de huidige Argentijnse selectie waren er ook bij in Athene voor die historische zege, twee van hen moesten in Rio opnieuw proberen het verschil te maken tegen de VS: Luis Scola en Manu Ginobili.

  De twee veteranen stoppen er na deze Spelen mee bij de nationale ploeg en pakten uit met een razende start. Medio eerste kwart had Argentinië een kloof van tien punten, maar de VS herstelde snel en bij de rust stond het 56-40 voor de Amerikanen.

  Uiteindelijk werd het een stevige blamage voor Argentinië. Vooral Kevin Durant was "on fire" bij de VS met 27 punten. Hij scoorde maar liefst zeven op negen driepunters.

  Het werd 105-78 voor de VS. Bij Manu Ginobili, die kort voor affluiten naar de kant ging, kwamen na afloop tranen. De VS mag zich opmaken voor de halve finale tegen vice-olympisch kampioen Spanje.

  Ook Australië bekert lustig voort

  Eerder op de dag had Australië zich al bij de beste vier geschaard. Onder impuls van spelverdeler Patty Mills, de back-up van Tony Parker bij de San Antonio Spurs, werd EK-finalist Litouwen van het kastje naar de muur gespeeld (90-64).

  Australië neemt het in zijn halve finale op tegen Servië. Dat klopte de buren van Kroatië in een echte thriller met 83-86.

  Sterke man bij Servië was Bogdan Bogdanovic met 18 punten. Opvallend, want bij Kroatië maakte ene Bojan Bogdanovic de meeste punten: 27. Voor alle duidelijkheid: de twee zijn geen familie van elkaar.

  Spanje geeft Frankrijk een pak slaag

  Europese grootmachten Spanje en Frankrijk kwamen elkaar de voorbije jaren steevast tegen in de eindfase van grote toernooien. Vorig jaar trokken de Spanjaarden in een beklijvende halve finale nog aan het langste eind op het EK.

  Toen was Pau Gasol de grote man bij Spanje, nu nam NBA-collega Nikola Mirotic zijn leidersrol perfect over. Hij dirigeerde Spanje met 23 punten naar een heel overtuigende 92-67-zege.

  Een einde in mineur voor de 34-jarige Franse spelverdeler Tony Parker, die na 16 jaar en 181 matchen zijn interlandcarrière afsluit. In zijn laatste match voor Frankrijk stond Parker 24 minuten op het parket, maakte hij 14 punten en deelde hij 4 assists uit.

  Kwartfinales baskebal (mannen)
  Spanje - Frankrijk92-67
  Verenigde Staten - Argentinië105-78
  Australië - Litouwen90-64
  Kroatië - Servië83-86