• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen vierde goud voor worstellegende Saori Yoshida

  Saori Yoshida kon haar tranen niet bedwingen.

  Een grote verrassing in het vrij worstelen tot 53 kilogram bij de vrouwen: Saori Yoshida, die maar liefst dertien keer wereldkampioene werd, is er niet in geslaagd haar vierde olympische goud op rij te pakken. Het goud ging naar de jonge Amerikaanse Helen Maroulis.

  Saori Yoshida is een begrip in de wereld van het worstelen. De 33-jarige Japanse won sinds 2002 elke kamp met inzet, eerst tot 55 kilogram, daarna tot 53 kilogram. Goed voor dertien opeenvolgende wereldtitels en drie keer olympisch goud.

  Yoshida walste nochtans als vanouds door het toernooi in Rio, met in elke ronde een 3-0 zege. Maar ook de Amerikaanse Helen Maroulis had al twee jaar geen kamp meer verloren en was de grote uitdager van Yoshida.

  Die rol maakte de jonge Amerikaanse helemaal waar in de finale. Met 3-1 pakte ze als eerste Amerikaanse goud op de Spelen in het worstelen.

  Voor Yoshida stopt na 14 jaar een indrukwekkende reeks zeges. Ondanks de ontelbare titels kon ze haar tranen niet bedwingen op het podium.

  Het podium:

  1. Saori Yoshia (Jap)
  2. Helen Maroulis (VS)
  3. Nataliya Synyshyn (Aze) en Sofia Mattsson (Zwe)