Burling en Tuke zijn olympisch kampioen in de 49er skiff

do 18 augustus 2016 21:27
Peter Burling en Blair Tuke pakken goud in de 49er skiff.
Het Nieuw-Zeelandse duo Peter Burling en Blair Tuke heeft zich tot olympisch kampioen gekroond in de 49er skiff. De Australiërs Nathan Outteridge en Iain Jensen, de olympische kampioenen van Londen, zijn goed voor zilver.

Peter Burling en Blair Tuke, goed voor zilver in Londen, begonnen als torenhoog favoriet aan het olympische toernooi in de 49er skiff. In de afgelopen vier jaar schreven de Nieuw-Zeelanders liefst 27 regatta's op hun naam, een absoluut record.

Maar vlak voor de Spelen werd hun succesreeks plots een halt toegeroepen. Toch zakten Burling en Tuke maar met één doel af naar Rio: goud pakken.

Na twaalf races verscheen het Nieuw-Zeelandse duo als leider aan de start van de afsluitende medaillerace. Daarin toonden ze opnieuw hun suprematie. Burling en Tuke kwamen als eerste over de finish.

In tegenstelling tot vier jaar geleden moeten de de olympische kampioenen van Londen Nathan Outteridge en Iain Jensen zich nu tevreden stellen met zilver.

Onze landgenoten Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers kwamen niet meer in actie in de "medal race". Ze beëindigden het toernooi op een 17e plaats.