Ga naar de inhoud

Dit heeft u gemist in de nacht van dinsdag op woensdag

 wo 17 augustus 2016 06:11
Jason Kenny evenaart Chris Hoy met zes gouden medailles.
Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

Jolien D'hoore bezorgt België tweede bronzen medaille

Na Dirk van Tichelt heeft Jolien D'hoore ons land een tweede bronzen medaille gegeven. De baanwielrenster staat na vijf van de zes nummers op een gedeelde tweede plaats en behoudt in de afsluitende puntenkoers haar stek op het podium.

Michael Bultheel sneuvelt in halve finales

Voor hordenloper Michaël Bultheel zitten de Olympische Spelen erop. De 30-jarige Belg wordt in zijn halve finale op de 400m horden vijfde in 49"46. Bultheel (in de binnenbaan) is daarmee goed voor de 18e tijd van de 24 overgebleven deelnemers, wat onvoldoende is voor een plaats in de finale.

Laatste medailles baanwielrennen

In het baanwielrennen zijn vannacht de laatste medailles uitgedeeld. Daarin toont Groot-Brittannië zich opnieuw het succesvolst met Laura Trott (omnium) en Jason Kenny (keirin). Naast het "gouden" Britse echtpaar kaapt ook Kristina Vogel (sprint) een gouden plak weg.

Red Lions door naar olympische finale

De Red Lions hebben een ouderwetse derby der Lage Landen gewonnen tegen topfavoriet Nederland. Félix Denayer en co tonen zich met 3-1 te sterk voor onze noorderburen en stoten op die manier sensationeel door naar de olympische finale. Daarin bekampen ze het verrassende Argentinië met de gouden medaille als inzet.

China oppermachtig in teamcompetitie

China heeft zich nog maar eens onklopbaar getoond in de teamcompetitie bij de vrouwen. De Chinese dames wervelden door het toernooi, maar geven in de finale tegen Duitsland wel hun eerste (!) set prijs.

Salto's tellen in duikfinale mannen

In de duikfinale vanop 3m bij de mannen heeft de Chinees Cao Yuan zich tot olympisch kampioen gekroond. De 21-jarige duiker voert bij zijn laatste poging een viervoudige salto uit, maar ook zijn concurrenten laten zich niet onbetuigd in het betere stunt- en vliegwerk.

Georgische krachtpatsers in het gewichtheffen

De mannelijke gewichtheffers kennen nu ook bij de zwaargewichten (+105kg) hun olympische kampioen. Lasha Talakhadze vestigt met 473 kg een wereldrecord en neemt op die manier de gouden medaille mee naar Georgië. Hij wordt op het podium vergezeld door zijn landgenoot en bronzen medaille Toermanidze.

Ook deze beelden moet u zien

Dit was de nacht van dinsdag op woensdag: