• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van dinsdag op woensdag

  Jason Kenny evenaart Chris Hoy met zes gouden medailles.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Jolien D'hoore bezorgt België tweede bronzen medaille

  Na Dirk van Tichelt heeft Jolien D'hoore ons land een tweede bronzen medaille gegeven. De baanwielrenster staat na vijf van de zes nummers op een gedeelde tweede plaats en behoudt in de afsluitende puntenkoers haar stek op het podium.

  Video player inladen...

  Michael Bultheel sneuvelt in halve finales

  Voor hordenloper Michaël Bultheel zitten de Olympische Spelen erop. De 30-jarige Belg wordt in zijn halve finale op de 400m horden vijfde in 49"46. Bultheel (in de binnenbaan) is daarmee goed voor de 18e tijd van de 24 overgebleven deelnemers, wat onvoldoende is voor een plaats in de finale.

  Video player inladen...

  Laatste medailles baanwielrennen

  In het baanwielrennen zijn vannacht de laatste medailles uitgedeeld. Daarin toont Groot-Brittannië zich opnieuw het succesvolst met Laura Trott (omnium) en Jason Kenny (keirin). Naast het "gouden" Britse echtpaar kaapt ook Kristina Vogel (sprint) een gouden plak weg.

  Video player inladen...

  Red Lions door naar olympische finale

  De Red Lions hebben een ouderwetse derby der Lage Landen gewonnen tegen topfavoriet Nederland. Félix Denayer en co tonen zich met 3-1 te sterk voor onze noorderburen en stoten op die manier sensationeel door naar de olympische finale. Daarin bekampen ze het verrassende Argentinië met de gouden medaille als inzet.

  Video player inladen...

  China oppermachtig in teamcompetitie

  China heeft zich nog maar eens onklopbaar getoond in de teamcompetitie bij de vrouwen. De Chinese dames wervelden door het toernooi, maar geven in de finale tegen Duitsland wel hun eerste (!) set prijs.

  Video player inladen...

  Salto's tellen in duikfinale mannen

  In de duikfinale vanop 3m bij de mannen heeft de Chinees Cao Yuan zich tot olympisch kampioen gekroond. De 21-jarige duiker voert bij zijn laatste poging een viervoudige salto uit, maar ook zijn concurrenten laten zich niet onbetuigd in het betere stunt- en vliegwerk.

  Video player inladen...

  Georgische krachtpatsers in het gewichtheffen

  De mannelijke gewichtheffers kennen nu ook bij de zwaargewichten (+105kg) hun olympische kampioen. Lasha Talakhadze vestigt met 473 kg een wereldrecord en neemt op die manier de gouden medaille mee naar Georgië. Hij wordt op het podium vergezeld door zijn landgenoot en bronzen medaille Toermanidze.

  Video player inladen...

  Ook deze beelden moet u zien

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...

  Dit was de nacht van dinsdag op woensdag:

  Video player inladen...