• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam past voor hoogspringen in Rio: "Ben mentaal en fysiek uitgeput"

  Thiam blonk tijdens de zevenkamp uit in het hoogspringen.

  Nafi Thiam, de olympische kampioene in de zevenkamp, zal niet deelnemen aan het hoogspringen. "De zevenkamp was mijn hoofddoel", zegt onze landgenote.

  Nafi Thiam verbaasde afgelopen weekend iedereen met een fantastische prestatie in de zevenkamp. Thiam, die vrijdag 22 jaar wordt, kroonde zich met onder meer vijf persoonlijke records tot olympisch kampioene.

  Thiam presteerde ook tijdens het hoogspringen op een zeer hoog niveau. Met de Britse Johnson-Thompson sprong ze naar een persoonlijk en wereldrecord (in de zevenkamp) van 1,98 meter.

  Onze landgenote wou ook nog de kwalificaties van het hoogspringen (18 augustus) voor haar rekening nemen, maar past na de emoties van de voorbije dagen voor haar tweede olympische opdracht.

  "Mijn Spelen waren meer dan een groot succes, maar stoppen hier", laat Thiam op Twitter weten. "Ik ben mentaal en fysiek uitgeput en neem niet deel aan de kwalificaties van het hoogspringen."

  "De zevenkamp was mijn hoofddoel en nu is het tijd om te rusten en om van mijn gouden medaille te genieten. Ik kijk ernaar uit om jullie allemaal op de Memorial Van Damme te zien."

  De boodschap van Thiam op Twitter: