• home
 • video
 • pas verschenen

  Hongaarse dames onttronen Duitsland in finale K2 500m

  Deze dames mogen met het goud terugkeren naar Hongarije.

  Gabriella Szabo en Danuta Kozak hebben de Duitse titelverdedigers verslagen na een spannende sprint. Polen pakt net als vier jaar geleden brons.

  Het Hongaarse duo en de twee Duitse dames wonnen elk hun reeks op de 500m sprint, waardoor ze meteen geplaatst waren voor de finale. Daarin startten ze uiteraard ook als topfavorieten en die rol maakten ze helemaal waar.

  Halverwege de race leek ook Polen zich nog te mengen in de strijd om goud, maar de Poolse dames vielen nog terug en werden, net als in Londen, derde. Na een prangende sprint klopten de Hongaren de Duitse titelverdedigers. Daarmee doen ze beter dan hun landgenoten, die in Londen nog zilver pakten op dezelfde afstand.

  uitslag finale k2 500m dames
  1Szabo/Novak (Hon)1:43.687
  2Weber/Dietze (Dui)1:43.738
  3Naja/Mikolajczyk (Pol)1:45.207