• home
 • video
 • pas verschenen

  Golfster Chloé Leurquin: "Ik hoop op een top acht"

  Leurquin heeft tips gekregen van Pieters en Colsaerts.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De vrouwen beginnen morgen aan hun golftoernooi. Chloé Leurquin verdedigt de Belgisch eer. "De mannen hebben mij tips gegeven en ik weet waar ik moet oppassen", zegt onze landgenote, die in Rio geboren is.

  Voor Chloé Leurquin wordt het morgen een bijzondere dag. De Belgische golfster maakt haar debuut op het olympische toneel in de stad waar ze geboren is. "Mijn vader werkt hier en ik ben hier geboren", vertelt ze. "Het was vorige week ook mijn verjaardag. Dat is leuk."

  Onze 26-jarige landgenote vertoeft al anderhalve week in Rio. "Ik heb de openingsceremonie bijgewoond. Ik heb ook de mannen gevolgd tijdens hun toernooi en heb zelf al een beetje op de baan gespeeld. Dat was een lange voorbereiding dus. Ik ben ook naar andere sporten gaan kijken."

  "Ik heb al twee keer op de baan gespeeld. Toen was er veel wind, nu is er wat minder wind. Dus ik denk dat er wel wat verschil zal zijn. Maar het is een goede baan, ze hebben goed werk geleverd."

  Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben hun golftoernooi al afgewerkt. Heeft Leurquin iets van hen geleerd? "Ze hebben kleine tips gegeven. Ik heb ook een paar holes gezien waar ik moet oppassen. Naar de mannen kijken was een goede ervaring."

  Bij de mannen was de top vier van de wereld niet aanwezig in Rio, bij de vrouwen maken de toppers wel hun opwachting. Waar hoopt Leurquin uit te komen? "Ik denk als ik een top 8 doe, zal ik heel blij zijn. Ik heb gezegd dat ik achteraf nergens spijt van wil hebben, ik zal mijn best doen op elke hole", besluit ze.