• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympische kampioene speelt Tan helemaal op een hoopje

  Tan kwam er niet aan te pas tegen de Chinese Li.

  0 / 0

  Tan kwam er niet aan te pas tegen de Chinese Li.

  Lianne Tan (nr.68) heeft ook haar tweede groepswedstrijd in het badmintontoernooi niet gewonnen. Tegen de Chinese olympische kampioene Li Xuerui kwam de 25-jarige Belgische er niet aan te pas. Ze verloor in twee korte sets: 21-11, 21-11. Tan kan niet meer doorstoten naar de volgende ronde. "Het niveauverschil met Li was te groot", zegt Tan.

  Li pakte vier jaar geleden de olympische titel en is de nummer drie van de wereld. Het klasseverschil met onze landgenote werd meteen duidelijk in het begin van de eerste set.

  De Chinese speelde meer dan één tempo hoger dan Tan en liep in geen tijd 7-0 uit. Dat voordeel gaf ze niet meer weg in de eerste set. Tan onderging het spel en kwam er niet aan te pas: 21-11.

  In de tweede set begon Tan iets beter. Ze slaagde erin 2-4 uit te lopen in het begin van de set, maar die voorsprong kon ze niet vasthouden. Li overklaste Tan op alle vlakken en trok ook set twee naar zich toe met 21-11.

  Door haar tweede nederlaag in evenveel wedstrijden zitten de tweede Olympische Spelen er voor Tan op in de eerste ronde. Ze komt overmorgen nog in actie tegen de Portugese Telma Santos, maar kan niet meer doorstoten naar de tweede ronde.

  "Niveauverschil was te groot"

  "Ik wist op voorhand dat het een lastige match zou worden, Li is wereldklasse. Ik ben het niet gewoon om tegen zulke speelsters te moeten spelen", reageert Tan. "De kwaliteit van haar shots is zo hoog, haar slagen zijn heel precies en heel snel, ze beweegt zo goed op de baan... Het kostte mij in het begin van de wedstrijd moeite om daaraan te wennen."

  "Ik heb mijn best gedaan en heb mezelf niets te verwijten. Het niveauverschil was gewoon te groot. Een overwinning in mijn laatste groepsmatch tegen de Portugese Santos zou mooi zijn. Dat zit er normaal wel in, wij hebben ongeveer hetzelfde niveau en staan ongeveer even hoog op de ranking."