• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse acht wint laatste roeimedaille in Rio

  De acht Britse roeiers en stuurman keer huiswaarts met goud.

  De allerlaatste roeimedaille van deze spelen is buitgemaakt door Groot-Brittannië. De Duitse en Nederlandse acht waren goed voor zilver en brons.

  De Britse acht liet al de snelste tijd optekenen in de reeksen en begon ook nog als regerend wereldkampioen als favoriet aan de finale. Duitsland wilde er als tweede reekswinnaar alles aan doen om een Brits feestje te verstoren.

  De Britten namen de leiding van bij het startsignaal en gaven die uiteindelijk niet meer af. Duitsland, Nederland en Nieuw-Zeeland leken na vijfhonderd meter een spannende strijd om zilver te zullen roeien, maar halfweg vielen de Nieuw-Zeelanders terug en in het slot nam Duitsland ook nog eens afstand van Nederland.

  Het olympische podium is zo een exacte heruitgave van dat op de wereldkampioenschappen, vorig jaar in Frankrijk. Groot-Brittannië kroont zich met drie gouden en twee zilveren medailles ook tot beste roeiland.

  uitslag finale acht mannen
  1Groot-Brittannië5:29.63
  2Duitsland5:30.96
  3Nederland5:31.59
  4Verenigde Staten5:34.23
  5Polen5:34.62
  6Nieuw-Zeeland5:36.64