• home
 • video
 • pas verschenen

  Waterpoloërs klagen: "Ogen doen pijn door chloor in het water"

  De waterpoloërs klagen over het linkse bad.

  Het water in de olympische zwembaden blijft de gemoederen beroeren. Het duikbad kleurde gisteren groen en nu klagen de waterpoloërs over het chloorgehalte in het andere bad. "Ik kon amper mijn ogen openhouden", zegt Tony Azevedo, de aanvoerder van het Amerikaanse team.

  Het was een opvallend beeld gisteren: het water in het duikbad kleurde plotseling groen. Wellicht liggen algen aan de oorzaak, al is dat nog niet bevestigd. De organisatie liet wel weten dat de atleten geen risico lopen.

  Naast het duikbad ligt het waterpolobad en daar bleef het water wel helderblauw. Volgens Tony Azevedo, de aanvoerder van de Amerikaanse waterpoloploeg, komt dat omdat de organisatie bijzonder kwistig is met chloor. "Ze doen er te veel chloor in", zegt hij. "In het laatste kwart kon ik mijn ogen amper openhouden."

  "Iedereen heeft het over het groene water in het andere bad. Wat maakt de kleur van het water uit, zolang het veilig is voor ons? Maar met te veel chloor kun je niets meer zien", aldus Azevedo.