• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts en Pieters: "Niet één, maar vier goede dagen nodig voor medaille"

  Pieters en Colsaerts hebben het naar hun zin in Rio.

  0 / 0

  Pieters en Colsaerts hebben het naar hun zin in Rio.

  Na 112 jaar afwezigheid maakt golf morgen zijn comeback op de Olympische Spelen. Twee Belgen, Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters, dromen stiekem van een medaille. "Het zal erop aankomen niet één, maar vier goede dagen te hebben."

  Colsaerts en Pieters hebben de baan in Rio al verkend. "Het is een zeer lange baan, wat zeker niet in ons nadeel is. Al stond er de voorbije dagen wel veel wind", analyseert Pieters.

  Net als Colsaerts gelooft Pieters in een kleine stunt. "Er is zeker een medaille mogelijk als we geduldig zijn en ons spel spelen. We zullen niet één, maar vier goede dagen nodig hebben."

  De 24-jarige Antwerpenaar schuwt de ambitieuze uitspraken niet. Is hij niet bang dat hij zichzelf te veel druk oplegt? "Ik bekijk de Spelen gewoon als een normale wedstrijd. De druk is hier overigens minder groot, want er zijn maar 60 spelers."

  Het golftoernooi kreunt wel onder de afzeggingen van enkele toppers. "Dat is inderdaad spijtig voor het imago van onze sport, maar het is hun probleem. Zij missen een mooi toernooi", vindt Pieters.

  Officieel geven de thuisblijvers het zikavirus op als reden voor hun forfait. "Ik heb hier nog geen mug gezien", grapt hij. "Het kan met het beperkte prijzengeld te maken hebben, maar dat bewijst alleen maar hoe verwend sommige golfers zijn."

  Colsaerts: "Golf verdient zijn plaats op de Spelen"

  Ook Nicolas Colsaerts gelooft in een mooi resultaat. "Ik ben heel erg trots om hier te zijn en mijn land en sport te vertegenwoordigen. Golf heeft hier zeker zijn plaats", zegt de 33-jarige Brusselaar.

  Net als bij Pieters is het olympisch toernooi een doel voor Colsaerts. "De Spelen zijn een ongelooflijke ervaring. Natuurlijk denk je aan een medaille, maar dan moet je de hele week top zijn. Het lange parcours zou mij wel moeten liggen."

  Wat zijn de ideale omstandigheden voor Colsaerts? "Dat de andere 59 spelers niet komen opdagen. Nee, een beetje wind mag wel, want dat komt het niveau en de betere spelers ten goede."