• home
 • video
 • pas verschenen

  Clarke verrast de favorieten in het kanovaren K-1 na spannende finale

  Clarke wist met zijn vreugde geen blijf achteraf.

  De Brit Joseph Clarke heeft het kanovaren in de klasse K-1 gewonnen. Na een bijzonder spannende finale won hij voor de Sloveen Peter Krauzer en de Tsjech Jiri Prskavec. Het is nog maar de tweede gouden medaille voor Groot-Brittannië op deze Spelen.

  Clarke bleef foutloos in de finale en zette als eerste een richttijd neer met 88"53. De Tsjech Jiri Prskavec leek in de buurt te komen van de jonge Brit, maar raakte een paaltje en werd daardoor uiteindelijk pas derde door de twee strafseconden.

  Ook topfavoriet Jakub Grigar uit Slovakije, als laatste gestart na zijn toptijd in de kwalificaties, kwam niet in de buurt van Clarke en werd pas vijfde. Het goud gaat daardoor, nog maar voor de tweede keer op deze Spelen, naar Groot-Brittannië.

  Het podium:

  1. Joseph Clarke (GBr) - 88"53
  2. Peter Krauzer (Slo) - 88"70
  3. Jiri Prskavec (Tsj) - 88"99