• home
 • video
 • pas verschenen

  Ledecky verbreekt haar eigen wereldrecord met bijna twee seconden

  Goud en een wereldrecord, dan kan er een lachje af bij Katie Ledecky.

  0 / 0
  De Amerikaanse zwemster Katie Ledecky heeft de 400 meter vrije slag eigenhandig hertekend. Ze brak in de finale haar eigen wereldrecord met bijna twee seconden. De Britse Jazmin Carlin werd tweede op vijf seconden.

  Haar vorige wereldrecord van 3'58"37 stond al twee jaar en dat was niet naar de zin van de 19-jarige Amerikaanse. Dat het record zou sneuvelen stond vast, de enige vraag was met hoeveel honderdste seconden.

  Maar het ging niet om honderdste seconden. Met 3'56"46 was Ledecky net geen twee seconden sneller dan ze al was. De Britse Jazmin Carlin volgde op bijna vijf seconden, haar landgenote Leah Smith op vijf en een halve seconde.

  Vier jaar geleden in Londen won de toen 15-jarige Ledecky de 800 meter. Nu wint ze haar tweede goud, met nog de 800 meter vrij en de 200 meter vrij op het programma. Geen wonder dat zwemlegende Michael Phelps een vrouwelijke versie van zichzelf in haar ziet.

  Het podium:

  1. Katie Ledecky (Vs) - 3'56"46
  2. Jazz Carlin (Gbr) - 4'01"23
  3. Leah Smith (Vs) - 4'01"92

  Bekijk hier de race van Ledecky: