• home
 • video
 • pas verschenen

  Lachlan Morton pakt eindzege in Ronde van Utah

  Lachlan Morton (archief) pakt de eindzege in Utah.

  De Australiër Lachlan Morton heeft de eindzege in de Ronde van Utah gepakt. Hij deed dat in stijl door in de zevende en laatste rit solo aan te komen. De Amerikanen Adrien Costa en Andrew Talansky stonden mee op het podium.

  Lachlan Morton van Jelly Belly pakte in de derde rit de gele leiderstrui met een ritzege en leek die niet meer af te geven. Maar in de voorlaatste rit werd hij door Talansky op een halve minuut gereden en leek de eindzege gaan vliegen.

  De 24-jarige Morton zag zich genoodzaakt uit te pakken met een weergaloze solo. Talansky had nog een ploegmaat bij zich, maar kon niet volgen. Morton soleerde indrukwekkend naar zijn tweede ritzege.

  Adrien Costa kwam na een halve minuut als tweede over de meet en sprong ook over Talansky naar de tweede plek in het klassement. Die verloor nog bijna twee minuten op Morton. Eerder dit seizoen won de Australiër ook al een rit en de eindzege in de Ronde van Gila.

  Uitslag rit 7:

  1. Morton Lachlan (Aus) - 125,7 km in 3u08'07"
  2. Adrien Costa (Vs) - +31"
  3. Darwin Atapuma (Col) - +50"
  4. Andrew Talansky (Vs) - +1'51"
  5. Joe Dombrowski (Vs) - +1'53"

  Eindstand:

  1. Lachlan Morton (Aus) - 27u12'49"
  2. Adrien Costa (Vs) - +1'09"
  3. Andrew Talansky (Vs) - +1'39"
  4. Darwin Atapuma (Col) - +1'57"
  5. Rob Brotton (Can) - +4'00"

  Tweet: