• home
 • video
 • pas verschenen

  Gewichthefster bezorgt de Filipijnen eerste medaille in 20 jaar

  Diaz krijgt alvast een mooie premie van de regering.

  De Filipijnen mogen voor het eerst sinds 1996 nog eens een medaillewinnaar huldigen. Hidilyn Diaz veroverde gisteren zilver in het gewichtheffen in de categorie tot 53 kilogram.

  De 25-jarige Diaz nam ook in 2008 en 2012 al deel aan de Olympische Spelen, maar toen bleef ze telkens met lege handen achter. Dit jaar totaliseerde ze 200 kilogram, waarmee ze enkel Hsu Shu-Ching uit Taiwan moest laten voorgaan.

  Voor de Filipijnen, een land met 100 miljoen inwoners, is het de eerste olympische medaille sinds 1996, toen bokser Mansueto Velasco zilver veroverde. Geen wonder dus dat de regering Diaz beloont met een premie van 95.900 euro (5 miljoen peso).