• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinees duo torent boven de tegenstand uit op het 10 meter-platform

  Chen Aisen en Lin Yue scoorden maar liefst 496,98 punten.

  China heeft ook het tweede duikgoud veroverd: Chen Aisen en Lin Yue hadden na zes bijna perfect synchrone sprongen een straat voorsprong op het Amerikaanse duo Boudia-Johnson en de Britse youngsters Daley-Goodfellow.

  Chen Aisen en Lin Yue acteerden een hele avond op eenzame hoogte in het Maria Lenk Aquatic Center. Na een spatvrij parcours verbeterden de regerende wereldkampioenen zelfs hun score van het WK van vorig jaar.

  Het Amerikaanse duo David Boudia-Steele Johnson werd op bijna veertig punten afstand tweede. De strijd om het brons was het meest felbevochten.

  Het Engelse wonderkind Tom Daley strandde vier jaar geleden in eigen land nog naast het podium met zijn toenmalige partner, maar met zijn nieuwe kompaan Dan Goodfellow was het wel prijs. De Britten verwezen na een uitstekende zesde sprong het Duitse duo naar de meest ondankbare vierde plaats.

  Synchroonduiken 10 meter
  1.Chen Aisen / Lin Yue (Chi)496,98 punten
  2.David Boudia / Steele Johnson (VS)457,11 punten
  3.Thomas Daley / Daniel Goodfellow (GBr)444,45 punten