• home
 • video
 • pas verschenen

  Australisch comité steunt Horton: "Hij pleit enkel voor een dopingvrije sport"

  Yang en Horton op het olympisch podium.

  Het Australisch olympisch comité steunt zijn kersverse olympische kampioen Mack Horton in zijn uitspraak over de Chinees Sun Yang. Horton verweet Yang dopinggebruik. “Hij pleit enkel voor een dopingvrije sport”, klinkt het.

  Zondag won de Australiër Mack Horton de finale van de 400m vrije slag, voor voormalig olympisch kampioen Sun Yang. Na afloop, tijdens de persconferentie, ontstond enige commotie toen Horton zijn concurrent verweet doping te hebben gebruikt.

  De Chinees kreeg in 2014 een schorsing opgelegd van drie maanden voor het gebruik van verboden hartmedicatie. De Chinese zwembond vraagt nu officiële verontschuldigingen van de 20-jarige Horton.

  Enkele uren later reageerde het Australisch olympisch comité op het voorval. “In onze ogen is er niets mis met de uitspraken van onze atleet. Hij pleit enkel voor een dopingvrije sport", klinkt het.