• home
 • video
 • pas verschenen

  Aangeslagen Donckers: "Dit heeft even tijd nodig, in één val is alles voorbij"

  Voor Donckers is de uitschakeling een harde opdoffer.

  0 / 0
  Voor Karin Donckers zitten de Olympische Spelen erop. De amazone kwam onfortuinlijk ten val in de cross-country van het eventingtoernooi en moet nu met lege handen terugkeren naar België. Donckers reageerde aangeslagen. "Fysiek valt alles mee, maar mentaal is dit een grote opdoffer."

  Het zag er vanmiddag nog zo goed uit voor Karin Donckers (45). De amazone stond op de voorlopige zevende plaats in het eventingtoernooi en kon zich met een goede cross-country mengen in het medailledebat.

  Helaas liep het voor Donckers halverwege de cross-country mis. Haar bruine ruin Fletcha van 't Verahof haperde aan een hindernis en de amazone viel over de nek van het paard op de grond. "Ik zou de beelden moeten zien om te analyseren hoe het precies is misgelopen, maar voor ik het wist lag ik op de grond."

  Voor Donckers is deze voortijdige uitschakeling een enorme ontgoocheling. De amazone was toe aan haar zesde Olympische Spelen en hoopte op een plaatsje bij de eerste acht. "Ik was hier niet gekomen voor een zogenaamde "walk in the park", daarom heb ik risico's genomen."

  "Na de dressuur had ik een heel goede uitgangspositie en dat gaf me veel vertrouwen. Fletcha reed uitstekend en dat gaf me het gevoel dat ik sterker kon focussen op mijn eindtijd. Hierdoor heb ik misschien niet genoeg aandacht besteed aan de voorbereiding van de sprongen. Ik had dit echt niet verwacht."

  Zevende keer naar de Spelen?

  Of Donckers nog eens terugkomt voor een zevende Olympische Spelen liet de amazone in het midden. "Fysiek ben ik wel oké, maar mentaal zal het wel even duren voor ik deze opdoffer verwerkt heb. Gelukkig heeft Fletcha geen blessures opgelopen. Dus ik veronderstel dat ik wel nog even doorga."