• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA-sterren geven China een pak voor de broek

  Durant was topschutter bij de Amerikanen met 25 punten.

  0 / 0

  Durant was topschutter bij de Amerikanen met 25 punten.

  De Verenigde Staten hebben hun start op het olympische basketbaltoernooi niet gemist. Slachtoffer met dienst was China dat met 62-119 verpulverd werd. De Amerikanen gaan in Rio op zoek naar een derde olympische titel op rij.

  In vergelijking met vier jaar geleden blijven enkel Kevin Durant en Carmelo Anthony over van het team dat in Londen goud pakte tegen Spanje. Maar ook zonder vedetten als LeBron James en Stephen Curry stomen de Verenigde Staten door.

  Tot 4-4 hielden de Chinezen gelijke tred, maar daarna was het al Verenigde Staten dat de klok sloeg. Na één quarter stond China al 20 punten in het krijt (30-10). Daarna bouwden de VS hun voorsprong gestaag uit tot zelfs een 50-punten kloof.

  Kevin Durant nam zijn team op sleeptouw met 25 punten. Ook NBA-kleppers DeMarcus Cousins (17 punten) en Paul George (15) deden hun duit in het zakje.

  China stelde daar maar weinig tegenover. Enkel voormalig NBA-speler Yi Jianlian liet zich opmerken met 25 punten. Toch was het een wedstrijd voor de geschiedenisboeken. Carmelo Anthony scoorde negen punten en werd de eerste Amerikaanse mannelijke basketballer die aan vier verschillende Spelen deelnam.

  Opvallende beelden: