• home
 • video
 • pas verschenen

  Honkballer Alex Rodriguez en New York Yankees uit elkaar

  Het contract van Rodriguez bij de Yankees liep nog tot 2017.

  De New York Yankees hebben voor een donderslag bij heldere hemel gezorgd in de honkbalwereld. Het Amerikaanse team maakte vandaag bekend dat de samenwerking met Alex "A Rod" Rodriguez binnenkort wordt stopgezet. Rodriguez zal volgende week zijn laatste wedstrijd spelen.

  De 41-jarige Dominicaans-Amerikaanse speler, die beschouwd wordt als een van de beste honkballers ooit, had nog een miljoenencontract bij de Yankees tot 2017. De club besloot om dat contract af te kopen, maar meldde dat Rodriguez wel een ambassadeur van het team blijft.

  "Dit is een zware dag. Ik hou van dit team en van deze sport", zei een aangeslagen Rodriguez op een persconferentie. "Afscheid nemen is misschien wel het moeilijkste aan deze job. Maar dit is een beslissing van de club en ik moet er mij bij neerleggen."

   Rodriguez sloeg tot dusver 696 homeruns in zijn carrière, maar drie spelers deden ooit beter in de Major League Baseball (MLB).

  "A Rod" kwam ook een paar keer in opspraak. Drie jaar geleden werd hij bijvoorbeeld geschorst wegens dopinggebruik. Hij zat 162 wedstrijden op het strafbankje.