• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Nog altijd hoge hartslag in koers, maar geloof in Vuelta-zege"

  Contador begint stilaan weer de oude te worden.

  In de schaduw van de olympische wegrit blonk Alberto Contador (Tinkoff) gisteren als eindwinnaar op het podium in de Ronde van Burgos. "Ik word iedere dag ietsje beter", reageerde "El Pistolero", die over twee weken met grote ambities van start gaat in de Vuelta.

  Vier weken na zijn opgave in de Tour de France haalde Alberto Contador gisteren zijn gram in de Ronde van Burgos. In de slotrit haalde de Spanjaard de eindzege binnen, een opsteker voor de Vuelta.

  "Ik had de voorbije weken nochtans niet veel kunnen trainen omdat ik moest herstellen van mijn blessures uit de Tour", vertelde Contador, die bij een val in Frankrijk zijn rechterschouder kneusde en ook averij opliep aan zijn linkerdij.

  "In de eerste vier ritten in Burgos deed ik het rustig aan, omdat ik wist dat er in de slotrit mogelijkheden lagen. Ik was verrast toen een BMC-renner een stevige versnelling uit zijn dijen schudde."

  "Eerst dacht ik dat het Samuel Sanchez was. Maar toen ik te horen kreeg dat het om Ben Hermans ging, besefte ik dat ik die niet te ver mocht laten rijden."

  "Deze Ronde van Burgos was ongetwijfeld een positieve test voor de Vuelta. Ik reed de voorbije dagen wel rond met een hoge hartslag, maar voel me iedere dag ietsje beter. Tegen de Vuelta wil ik 100 procent zijn. Ondanks het sterke deelnemersveld geloof ik in een nieuwe eindzege."

  Contador veroverde al drie keer de hoofdtrofee in de Vuelta. De laatste keer (in 2014, foto) won hij twee maanden nadat hij een scheenbeenbreuk had opgelopen in de Tour.