• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer verliest meteen in de eerste ronde

  Wickmayer verloor tegen de Tsjechische Strycova.

  0 / 0

  Wickmayer verloor tegen de Tsjechische Strycova.

  Yanina Wickmayer (WTA-36) heeft in de eerste ronde op de Olympische Spelen meteen verloren. De Belgische moest in twee sets het hoofd buigen voor Barbora Strycova (WTA-21). De Tsjechische klaarde de klus in 7-6 (8/6) en 6-1.

  Wickmayer begon nochtans goed aan haar eerste ronde tegen Barbora Strycova. In een spannend wedstrijdbegin waren de twee speelsters sterk aan elkaar gewaagd. Strycova kon bij een 2-2-stand als eerste door de opslag van Wickmayer gaan, maar de Belgische stelde meteen orde op zaken.

  Naarmate de eerste set vorderde leek Wickmayer de bovenhand te halen. Terend op een sterke opslag liep de Belgische uit tot 3-5 en een eerste setbal. Strycova wou zich daarop niet zomaar gewonnen geven en maakte de voorsprong van Wickmayer al snel ongedaan.

  Ook een tweede en derde setbal gingen verloren voor Wickmayer en in een spannende tiebreak trok Strycova het laken naar zich toe. De Tsjechische won die met 8/6.

  De veer van Wickmayer was daarna gebroken. De Belgische was een schim van zichzelf en maakte teveel onnodige fouten. Strycova ging daartegenover op haar elan door. Zij kon op de beslissende momenten wel toeslaan en liep al snel uit tot 4-1 in de tweede set.

  Even leek het erop dat Wickmayer nog zou terugvechten, maar een dubbele fout bij 5-1 besliste daar anders over. Strycova stoomde in het daaropvolgende spelletje door naar haar eerste wedstrijdbal en die was meteen de goede.

  Wickmayer: "Ik wist dat het een zware eerste ronde was"

  Yanina Wickmayer kreeg op de openingsdag van deze Olympische Spelen af te rekenen met een serieuze domper. De Tsjechische Strycova was vooral in de tweede set een maatje te groot. "Ik wist dat het een zware eerste ronde zou worden. De eerste set was heel close en het is jammer dat ik het niet kon afmaken."

  "Ik kon bovendien ook nooit goed herstellen van die zware eerste set. Strycova haalde veel ballen terug en daarom was het moeilijk om agressief te blijven spelen en de foutenlast te beperken."

  Het olympisch enkeltoernooi is met deze nederlaag meteen voorbij voor Wickmayer. "Het is jammer dat het zo kort is geweest, ik heb hierdoor niet echt kunnen proeven van de olympische sfeer. Toch was het opnieuw een leuke ervaring om erbij te zijn."

  Vanavond Flipkens

  Voor Wickmayer komt er zo wel een heel snel einde aan haar olympisch enkeltoernooi. Toch moet ze nog niet meteen een ticket terug naar België boeken, want Wickmayer treedt later op deze Olympische Spelen nog met Kirsten Flipkens aan in het dubbeltoernooi. Flipkens zelf komt vanavond nog in actie op Centre Court tegen de Amerikaanse Venus Williams.

  Uitslagen van Yanina Wickmayer
  1e rondezaterdag 6 augustusuitgeschakeldverslag