• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke verhuist naar Cannondale: "Kopman voor klassiekers"

  Sep Vanmarcke verlaat LottoNL-Jumbo.

  Cannondale-Drapac heeft de komst van Sep Vanmarcke aangekondigd. Het was al langer bekend dat de 28-jarige Belgische klassieke renner na vier jaar LottoNL-Jumbo zou verlaten. Vanmarcke keert zo in 2017 terug naar het team waarmee hij in 2011 kennismaakte met de WorldTour: Cannondale is de opvolger van Garmin, waarvoor hij tot 2012 reed.

  Er waren meerdere teams geïnteresseerd in Vanmarcke. Nadat Tom Boonen bijgetekend had bij Etixx-Quick Step, was die piste geen optie meer.

  Het Amerikaanse team Cannondale maakte vandaag bekend dat de tweede van Gent-Wevelgem en de derde van de Ronde van Vlaanderen naar hen komt. Op de sociale media lanceerde het een clipje onder de hashtag #welcomesep: "We welcome back Sep Vanmarcke."

  Vanmarcke wordt de kopman voor de kasseiklassiekers in het voorjaar: "Het team hield altijd een plaatsje in mijn hart, omdat ik er mijn WorldTour-carrière begon."

  "Mijn contact met het team de voorbije jaren waren warm en respectvol. Ik was niet verrast dat Jonathan Vaughters (teammanager, red) interesse toonde."

  "Wat me wel verraste was hun idee over de toekomst. Cannondale geeft me de kans om een sterk klassiek team op poten te zetten voor de komende twee jaar, waarbij ik mijn eigen ideeën mag volgen."

  "Ik ben 28 jaar, mijn sterkste jaren liggen voor mij en ik wil dat alle details in orde zijn om mijn doelen te bereiken. Het potentieel in dit team is enorm, er is al een goeie en ervaren klassieke groep met Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle."

  Broer Ken wordt ploegleider

  Vanmarcke mag ook zijn broer Ken meenemen. Die treedt toe tot de teamstaf als ploegleider en fysieke begeleider. Twee jaar geleden werkten Sep en Ken al eens samen bij LottoNL, maar dit jaar werd die samenwerking gestopt.

  Met ploegleider Andreas Klier vindt Vanmarcke nog een bekende terug: hij reed nog samen met de Duitser voor Garmin.

  De doelen van Vanmarcke blijven min of meer dezelfde: "Ik wil graag de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix winnen. En na de lente zal ik naar de Tour toewerken, waar ik zal vechten voor ritwinst."

  Profteams van Vanmarcke:

  2009 - Topsport Vlaanderen-Mercator
  2010 - Topsport Vlaanderen-Mercator
  2011 - Team Garmin-Cervélo
  2012 - Team Garmin-Barracuda
  2013 - Belkin Pro Cycling
  2014 - Belkin Pro Cyclnig
  2015 - Team LottoNL-Jumbo
  2016 - Team LottoNL-Jumbo