• home
 • video
 • pas verschenen

  Skiffeur Obreno: "Een finaleplaats zou mooi zijn"

  Hannes Obreno komt morgennamiddag in actie.

  Skiffeur Hannes Obreno komt zaterdag om 13.50u in actie in Rio de Janeiro. Obreno, die een vrij gunstige loting heeft, hoopt op een plaats in de top 8. "Ik probeer mijn wedstrijden goed in te delen", zegt Obreno.

  Hannes Obreno (25) moet in zijn voorwedstrijd vier tegenstanders bekampen. Er worden zes voorwedstrijden geroeid en de eerste drie plaatsen zich telkens voor de kwartfinales. De andere skiffeurs moeten zondag in een van de drie herkansingsraces aan de slag en daarvan kunnen de eerste twee zich alsnog bij de top 24 roeien.

  "Fysiek gaat het goed, daarover mag ik niet klagen", zegt de West-Vlaming. "Het water is wel heel moeilijk, zeer technisch. Vooral in het tweede stuk, waar de wind hoofdzakelijk van de zijkant komt. De golven komen er evenwijdig met je boot. Daar zal het verschil worden gemaakt."

  Obreno deed eerder dit jaar van zich spreken met knappe zeges in de olympische kwalificatieregatta in Luzern en de prestigieuze Henley Royal Regatta in Londen. In de Britse hoofdstad liet hij de Nieuw-Zeelandse olympische kampioen Mahe Drysdale achter zich.

  "De overwinningen geven een zeker vertrouwen, maar bijvoorbeeld in Londen was het niet de sterkste Drysdale, zo vermoed ik toch. Ik denk dat hij op de Spelen een stuk sneller zal zijn. Ik zal er wel alles aan doen om zo dicht mogelijk bij hem te zitten."

  "Ik probeer mijn wedstrijd goed in te delen"

  Obreno mikt in Rio op een plaats in de top 8. "Dat moet zeker mogelijk zijn. Ik heb dit jaar al goeie resultaten neergezet. Een finale (top 6) zou heel mooi zijn. Ik ga proberen mijn wedstrijd goed in te delen, niet te snel te starten en op mezelf te focussen en er zo proberen het beste van te maken."