• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanse monnik gelooft in boeddha én kanogoud

  Yazawa bereidt zich voor op zijn derde olympiade.

  Als hij niet aan het bidden is, dan traint Kazuki Yazawa voor de Olympische Spelen. Na de Spelen van Londen gooide de 27-jarige Japanner zijn leven drastisch om. Yazawa trok het klooster in, maar gelooft nog steeds in een olympische medaille.

  Kazuki Yazawa zal Japan voor de derde keer vertegenwoordigen in het kanovaren. Vier jaar geleden eindigde hij negende in het slalom kanovaren in de klasse K-1, maar de druk om sponsors te vinden woog op de Japanner.

  Na Londen snakte Yazawa naar een stabieler bestaan en verliet hij de topsport voor het kloosterleven. "Het was nooit mijn bedoeling om de twee te combineren. Ik had mij erbij neergelegd dat ik alleen nog in mijn vrije tijd zou kanovaren."

  Maar in 2015 won de monnik het nationaal slalom-toernooi in Japan en pikte hij de draad van het kanovaren weer op. Yazawa combineert nu het strenge kloosterleven met zijn kanotrainingen.

  Voor Londen kon Yazawa veel meer trainen, maar toch wil hij niet als figurant naar Rio afzakken.  "Ik hoop dat ik mijn beste olympische prestatie kan neerzetten en dat ik met een goed gevoel naar huis kan terugkeren", besluit de Japanse monnik.