• home
 • video
 • pas verschenen

  Naert: "Rugby sevens valt nooit stil en is fysiek zwaar"

  Rugby keert voor het eerst terug op de Spelen sinds 1924.

  Golf en rugby (sevens) maken op de Olympische Spelen in Rio hun rentree. Een goede zaak, volgens Sporza-journalist David Naert, die een lans breekt voor beide sporten. "Rugby sevens gaat snel over en weer, het valt niet stil en is fysiek heel zwaar. Het is echt leuk om naar te kijken."

  Na 92 jaar keert rugby terug op het olympische programma. Het is wel niet het traditionele rugby zoals voor het laatst in 1924 werd gespeeld, maar rugby sevens, een variant met zeven spelers.

  "Rugby sevens is een snellere variant van rugby. Veel mensen denken bij rugby aan mannen die in de modder aan elkaar staan te trekken en te sleuren, maar zet dat uit je hoofd", zegt Naert.

  "Rugby sevens gaat snel over en weer, valt niet stil en is fysiek heel zwaar. Het is echt leuk om naar te kijken. Een leuke aanwinst op de Spelen. Het zijn vooral de traditionele rugbylanden die je moet verwachten, plus de Verenigde Staten in rugby sevens."

  "De terugkeer van golf is een ander paar mouwen. Voor een sport die na 112 jaar terugkeert op het programma zijn er wel heel veel afzeggingen. Dat is een probleem voor de sport."

  "Misschien kunnen Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters (foto) daar wel van profiteren. Vooral Pieters heeft er zin in. Ik ben benieuwd. Golf is voor het grote publiek een ver-van-mijn-bed-show, maar een goede golfwedstrijd kan heel spannend zijn." 

  Bekijk een compilatie van Rugby sevens