• home
 • video
 • pas verschenen

  Beste Afrikaanse olympiër duikt in Rio voor laatst in water: "Medaille wordt lastig"

  Kirsty Coventry is klaar voor haar laatste Olympische Spelen.

  Kirsty Coventry wil in Rio haar carrière in schoonheid afsluiten. De 32-jarige zwemster uit Zimbabwe heeft al zeven olympische medailles op haar palmares, en wil daar graag nog een achtste aan toevoegen. "Ik ben vooral trots dat ik al voor de vijfde keer mag deelnemen."

  Zwemster Kirsty Coventry maakt zich op voor haar vijfde en laatste Olympische Spelen. Met al zeven medailles op haar palmares kan ze terugblikken op een rijkgevulde carrière, maar in Rio kan ze nog meer geschiedenis schrijven. Een extra medaille zou het totaal immers op acht brengen, waarmee ze de eerste zwemster zou worden die daarin slaagt.

  "In vergelijking met Londen zijn er nog meer kanshebbers voor de medailles, het wordt dus bijzonder spannend. Een medaille halen in Rio wordt moeilijk”, beseft Coventry, die in Rio focust op de 200m rugslag. Daarin werd ze al twee keer olympisch kampioen. Verder komt ze aan de start van de 100m rugslag en de 200m wisselslag. Vier jaar geleden in Londen was haar beste notering een zesde plek. "Ik ben vooral trots dat ik al voor de vijfde keer mag deelnemen", zegt ze.