• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moetko: "Zelfs na dit onderzoek vindt WADA het niet nodig om naar ons te luisteren"

  Moetko bijt van zich af na het WADA-rapport.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Russische minister van Sport Vitali Moetko heeft zwaar uitgehaald naar het Wereldantidopingagentschap (WADA) na het verwoestende rapport over Russisch dopinggebruik. "WADA is een straforganisatie geworden", zegt Moetko.

  Volgens het rapport van het WADA dirigeerde en controleerde Moetko een systeem waarbij dopingresultaten werden gemanipuleerd. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) onderzoekt op basis van het rapport of het Rusland nu kan schorsen voor de Olympische Spelen in Rio.

  Moetko noemt het handelen van het WADA onaanvaardbaar. "WADA dicteert de regels. Het zet enorm veel producten op de lijst met verboden middelen. Het is niet geïnteresseerd in de atleten en hun gezondheid. Daar hecht het gewoon geen belang aan."

  "WADA is een straforganisatie geworden. Elke sporter moet zeggen waar hij is: van dag tot dag, van minuut tot minuut. Maar dat is niet het belangrijkste. Zelfs na dit onderzoek vinden ze het niet eens belangrijk om naar onze verdediging te luisteren. Dat is absoluut onaanvaardbaar."