Ga naar de inhoud

Etixx-Quick Step geeft drie jongeren uit opleidingsploeg een contract

 di 19 juli 2016 16:51
Etixx-Quick Step trekt de kaart van de jeugd.
Etixx-Quick Step geeft volgend jaar drie jongeren een kans op het hoogste niveau. Rémi Cavagna (Fra), Enric Mas (Spa) en Maximilian Schachmann (Dui) maken de overstap van opleidingsploeg Klein Constantia.

Klein Constantia probeert sinds 2013 talenten te laten doorstromen naar Etixx-Quick Step. Met Julian Alaphilippe, Petr Vakoc en Lukasz Wisniowski kon de Belgische ploeg de voorbije jaren al de vruchten plukken van het opleidingsproject.

Etixx-Quick Step-manager Patrick Lefevere geeft drie nieuwe jongeren vanaf volgend jaar een kans: de Fransman Rémi Cavagna (20), de Spanjaard Enric Mas (21) en de Duitser Maximilian Schachmann (22) promoveren naar de Belgische ploeg.

"We geloven in deze aanpak en we investeren in ons project dankzij eigenaar Bakala, die van bij het begin enthousiast was over ons opleidingsteam", legt Lefevere uit.

"We denken dat dit trio de tweede talentengolf uit onze ploeg kan leiden. De jonge generatie is de toekomst van onze sport en we zijn enthousiast om hen in onze ploeg te hebben."