• home
 • video
 • pas verschenen

  Mevrouw Vansummeren: "Ik heb nu mijn eigen commentator thuis"

  Johan Vansummeren en echtgenote Jasmine Vangrieken.

  Johan Vansummeren (35) kondigde enkele weken geleden zijn afscheid van de wielersport aan. "Ik denk dat hij iets in de wielersport wil blijven doen", vertelt zijn echtgenote Jasmine Vangrieken bij Radio 1.

  "Johan kijkt elke dag naar de Ronde van Frankrijk", verklapte Jasmine Vangrieken aan Radio 1. "Johan heeft daar geen problemen mee en dat is goed. En als we eens samen kijken, dan heb ik meteen een eigen commentator thuis."

  "Of dat zijn manier is om zijn afscheid te verwerken? Dat kan. Het proces was al begonnen in februari, maar ik denk dat Johan het een plaats heeft kunnen geven. Ik denk dat hij uit het dal gekropen is."

  "Johan was de wielersport nog niet beu. Hij trainde nog graag en had bijvoorbeeld graag nog één keer Parijs-Roubaix gereden. Dat gaat niet meer, het mag niet meer. Hij kon niet op een mooie manier afscheid nemen."

  "Het was een abrupt einde. Zijn laatste koers was ergens in een woestijn in Oman. Ik kan begrijpen dat dat moeilijk is."

  "Ik had er voor die persconferentie nog geen traan voor gelaten, maar toen besefte ik plots dat het zo realistisch was. Dan besef je dat er een einde komt aan een tijdperk. Maar hij heeft nog een toekomst, al bekijkt een sportman dat niet meteen op die manier."

  "Toekomst? Jongeren begeleiden of ploegleider zijn"

  Heeft Johan Vansummeren al plannen voor na zijn carrière? "Ik denk dat hij in de wielersport wil blijven: jongeren begeleiden of ploegleider zijn. Hij heeft ideeën, maar hij moet dat zelf beslissen. Hij verdient het om een paar maanden tot rust te komen en dan zien we wel."