• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt vindt deze meelopende toeschouwer (die schaduw verschaft) wél leuk

  Welgekomen schaduw voor Thomas De Gendt.

  De Peyresourde kennen we sinds zaterdag als de Tour-col waar Chris Froome op geheel eigen wijze naar beneden vloog, maar tijdens de beklimming was er ook iets opmerkelijks te beleven. Gisterenavond dook immers een tweetpic op waarop te zien is hoe een toeschouwer met een paraplu in zijn hand meeloopt met Thomas De Gendt.

  Supporters die met de renners meelopen tijdens de beklimming van een col en gevaarlijke situaties creëren: het zijn beelden die elk jaar terugkeren en stilaan op ons netvlies gebrand staan. 

  Maar het kan blijkbaar ook anders, want zaterdag liep een toeschouwer met een grote paraplu in zijn linkerhand mee met Thomas De Gendt. De man wilde de bolletjestrui wat schaduw verschaffen.

  De Gendt kon die geste blijkbaar wel appreciëren, want hij heeft de tweet geretweet en een "like" gegeven, net als zijn ploegmaat Greg Henderson en Lotto-Soudal-ploegdokter Servaas Bingé.

  De Gendt krijgt gratis schaduw:

  Thomas De Gendt reageerde op Twitter: "Ik wou hem overtuigen om de hele klim naast me te lopen, maar dat zou me 20 drinkbussen gekost hebben."