• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjarapova moet olympische droom opbergen, ze blijft voorlopig geschorst

  Ondertussen schoolt Sjarapova zich bij aan de Harvard-universiteit.

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS zal pas in september een vonnis vellen in de dopingzaak van Maria Sjarapova. De Russische tennisster moet nu definitief de Olympische Spelen van Rio schrappen in haar agenda.

  Oorspronkelijk zou er tegen 18 juli duidelijkheid komen, maar na overleg tussen Maria Sjarapova en de Internationale Tennisfederatie ITF is besloten de deadline te verschuiven naar uiterlijk 19 september.

  Het uitstel komt er om de betrokken partijen meer tijd te geven aan hun dossier te werken. Daarnaast zijn er ook "verschillende agendaproblemen", zo laat het TAS weten.

  Sjarapova werd op 6 juni door de ITF voor twee jaar geschorst nadat ze begin dit jaar tijdens de Australian Open positief had getest op meldonium. Drie dagen later tekende de Russin beroep aan bij het TAS.

  Rio niet, Harvard wel

  Door haar schorsing moet Maria Sjarapova volgende maand ook de Olympische Spelen (5-21 augustus) in Rio missen. Zo krijgt ze extra tijd om te studeren aan de Harvard-universiteit, waar ze een cursus bedrijfskunde begonnen is.