• home
 • video
 • pas verschenen

  Astana bindt veteraan Scarponi seizoen langer aan zich

  Scarponi wil volgend seizoen "misschien voor eigen succes gaan".

  Michele Scarponi (36) zal ook volgend seizoen voor Astana rijden. De Italiaan begint aan zijn vijftiende seizoen als profrenner, zijn vierde bij de Kazachse WorldTour-ploeg.

  "Scarponi heeft fantastisch werk geleverd in de voorbije Giro", zegt ploegleider Alexander Vinokoerov over de meesterknecht die Nibali aan de eindzege hielp. "We hopen dat hij zich volgend seizoen verder zal inspannen voor de kopmannen van de ploeg."

  "Ik was vereerd met het voorstel", zei Scarponi. "Het toont dat ik goed werk heb geleverd voor de ploeg. Ik ga volgend seizoen proberen mijn ervaring door te geven aan de jonge talenten en misschien zelfs eens voor eigen succes gaan."

  Scarponi won in 2011 de Giro, nadat Alberto Contador werd gediskwalificeerd.