• home
 • video
 • pas verschenen

  Beachvolleyballers voor allerlaatste kans op Rio: "Moeilijke opgave"

  Tom Van Walle en Dries Koekelkoren zijn vanavond aan zet.

  De Belgische beachvolleybalmannen strijden vanavond op de World Continental Cup in Sotsji in een beslissend duel om een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen. "We zijn geen favoriet tegen Rusland, maar kansloos zijn we zeker ook niet", aldus Dries Koekelkoren.

  In Sotsji in Rusland zijn de Belgische beachvolleyballers deze week bezig aan hun ultieme queeste naar een olympisch ticket. Na winst tegen Mexico, China en Uruguay in de groepsfase strijden de twee Belgische beachvolleybalteams vanavond in een duel tegen Rusland voor een ticket richtig Rio.

  "De wedstrijd tegen Rusland wordt een heel moeilijke opgave", vertelt Dries Koekelkoren aan Sporza. "Ik dacht dat de Russen in Stavanger (waar België twee weken geleden de finale verloor, red.) al hun ticket voor Rio zouden boeken, maar daar strandden ze in de halve finale."

  "We hebben ook de statistieken niet echt mee, want in de onderlinge duels staan we 2-4 achter. We zijn dus geen favoriet tegen Rusland, maar kansloos zijn we zeker ook niet."

  "We zitten in een heel goede flow en extra motivatie hebben we zeker niet nodig. Het zou ongelofelijk zijn als we nog een ticket voor Rio zouden kunnen bemachtigen", sluit Koekelkoren hoopvol af.

  Volg de strijd om het ticket voor Rio live

  De strijd om een ticket voor de Spelen kunt u vanaf 18.05u rechtstreeks volgen via livestream op onze website. Het duo Douwen/Urnaut is als eerste aan zet, waarna Koekelkoren en Van Walle volgen. Als zowel België als Rusland één wedstrijd winnend afsluiten, volgt een golden set.

  Mocht België de olympische kwalificatie afdwingen, dan gaat dat Belgische ticket naar Tom Van Walle en Dries Koekelkoren.