• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische tijdritkampioene Antosjina is betrapt op doping

  In de Ronde van Vlaanderen finishte Antosjina in 2011 als tweede.

  De Russische wielrenster Tatiana Antosjina heeft positief getest op het gebruik van groeihormoon. Dat heeft de Internationale Wielerunie (UCI) meegedeeld. De 33-jarige nationale kampioene tijdrijden liep op 31 mei tegen de lamp en is voorlopig geschorst.

  Antosjina rijdt voor de vrouwenploeg van Astana, de ploeg van teambaas Alexandre Vinokourov. Op het palmares van Antosjina prijken onder meer zes nationale tijdrittitels en twee wegkampioenschappen in haar land.

  Op de wereldkampioenschappen tijdrijden in Richmond werd ze in september elfde. In de Ronde van Vlaanderen finishte ze in 2011 als tweede, na de Nederlandse Annemiek van Vleuten.