• home
 • video
 • pas verschenen

  Viervoudig NBA-topschutter Durant wordt ploegmaat van Stephen Curry

  Kevin Durant verlaat Oklahoma City.

  Toptransfer in de NBA: Kevin Durant, een van de beste basketballers op de aardbol, verhuist van Oklahoma City naar vicekampioen Golden State. Daar wordt hij ploegmaat van onder meer MVP Stephen Curry en Klay Thompson.

  Een aantal grote namen in de NBA was einde contract deze zomer, maar Kevin Durant was met voorsprong de vetste vis. De small forward was al vier keer topschutter in de NBA, werd in 2014 verkozen tot MVP en tekende al zeven keer present op het All-Star Game.

  De 27-jarige Durant speelde al zijn hele carrière voor Oklahoma City, waar hij met de explosieve guard Russell Westbrook misschien wel het sterkste duo in de NBA vormde. Met Durant was Oklahoma City dan ook een topteam, maar een titel winnen lukte niet. Eén keer speelden Durant en co de finale: in 2012 werd verloren van Miami.

  Nu was Durant einde contract en de 2,06m grote forward had de teams voor het uitkiezen. Durant zat om de tafel met zijn eigen ploeg, maar ook met Golden State, San Antonio, Boston, Miami en de LA Clippers. Uiteindelijk is het dus Golden State dat Durant overtuigd heeft. Leuk detail: in de voorbije play-offs speelde en verloor Durant met Oklahoma City nog van de Warriors na een heroïsche play-offserie.

  "Ik heb de zwaarste weken uit mijn profbestaan achter de rug. Ik had nooit gedacht dat het zo'n moeilijke beslissing zou zijn. Ik voelde dat ik er behoefte aan had om mijn comfortzone te verlaten en een andere stad op te zoeken waar ik nog verder kan evolueren. Daarom heb ik voor de Warriors gekozen", zegt Durant.

  "Ik besef dat ik heel veel mensen ontgoochel met deze beslissing en dat doet pijn, maar ik geloof dat dit de juiste keuze is op dit moment. Ik zal Oklahoma City missen. De club zit voor altijd in mijn hart. Ik ben enorm dankbaar voor alles wat ze voor mij betekend heeft."