• home
 • video
 • pas verschenen

  Ruffoni slaat dubbelslag in de Ronde van Oostenrijk

  Ruffoni (archieffoto) toonde zich het snelst in de sprint.

  In de schaduw van de Tour is gisteren ook de Ronde van Oostenrijk van start gegaan. Na een klimproloog volgde vandaag de eerste rit in lijn tussen Innsbruck en Salzburg. De Italiaan Nicola Ruffoni (Bardiani) won met overmacht en neemt de leiderstrui over van de Australiër William Clarke (Drapac).

  Voor Ruffoni is deze eerste etappe uit de Ronde van Oostenrijk zijn eerste overwinning van het seizoen. De 25-jarige sprinter van Bardiani was aan de meet sneller dan Andrea Pasualon (Team Roth) en Yannick Martinez (Delko Marseille).

  Ruffoni slaat meteen ook een dubbelslag, want naast de dagzege grijpt de Italiaan ook de leiderstrui. Die was in handen van de Australiër William Clarke. De renner van Drapac was gisteren de beste in een korte klimproloog over 700 meter op de Kitzbühelhorn.

  Ruffoni was uiteraard blij met deze eerste seizoenszege: "Mijn team heeft hard moeten werken om de ontsnapping terug te halen. Het is een topdag voor mij."

  Morgen staat de derde rit op het programma in Oostenrijk. Daarin moet Ruffoni zijn voorsprong van 5 seconden proberen te verdedigen tegenover naaste belager Pasqualon.