• home
 • video
 • pas verschenen

  De volgende in de rij: ook tennisster Halep twijfelt over Rio door zikavirus

  Houdt zika Halep van de Olympische Spelen?

  Simona Halep is de volgende in het rijtje topsporters dat twijfelt aan deelname aan de Olympische Spelers omwille van het zikavirus. "De Olympische Spelen zijn belangrijk voor mijn land, maar ik moet voorzichtig zijn met mijn lichaam."

  Na een reeks topgolfers en onder meer verspringer Greg Rutherford, is ook Halep, de nummer vijf van de wereld in het vrouwentennis, niet gerust op de mogelijke gevolgen van het zikavirus.

  "Ik heb gehoord dat zelfs als je niet zwanger bent op het moment dat je besmet raakt, het virus een effect heeft als je daarna zwanger wordt. Ik ben erg ongerust."

  "Ik ben van plan om naar Rio te gaan, maar ik moet zeker weten dat het veilig is. Mijn gezondheid is het belangrijkste. Dit is echt een dilemma, dus ik kan niets met zekerheid zeggen."

  "Na Wimbledon moet ik een beslissing nemen. Ik zal ontgoocheld zijn als ik niet kan gaan. Ik hou erg van de ceremonie en het gevoel om samen met alle andere Roemenen naar daar te gaan. De Olympische Spelen zijn belangrijk voor mijn land, maar ik moet voorzichtig zijn met mijn lichaam."