Ga naar de inhoud

Vastgoedservice wil contract Van Aert verlengen: "Hij is een veldrijder"

 vr 27 mei 2016 07:41
Wout van Aert en Tony Martin voor de start van de 2e rit.
Na zijn proloogwinst in de Ronde van België werd er druk gespeculeerd over de toekomst van Wout van Aert. Moet de wereldkampioen in het veld de sprong maken naar de weg? "Wout voelt zich gelukkig bij zijn team", zegt de manager van Wout van Aert in Het Nieuwsblad.

Wout van Aert gooide woensdag hoge ogen door Tony Martin (meer een specialist in het langere tijdritwerk) te kloppen in de proloog van de Ronde van België.

Patrick Lefevere maakte al duidelijk dat hij de wereldkampioen in het veldrijden in zijn team wil, als Van Aert straks ook Belgisch kampioen wordt. Maar Crelan-Vastgoedservice wil zijn goudhaantje niet zomaar uit handen geven.

"We willen zijn contact openbreken en verlengen", zegt Luc Versele, hoofdsponsor van de ploeg van Wout van Aert, die er een contract heeft tot eind 2018.

Van Aerts manager bevestigde aan Het Nieuwsblad dat er gesprekken lopen met Crelan-Vastgoedservice. "Wout voelt zich gelukkig bij zijn huidige ploeg, die voorrang krijgt in de onderhandelingen."

Belangrijk detail: Crelan-Vastgoedservice is een continentaal team, dat dus geen wildcard kan krijgen voor koersen zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

"En we zien het nu niet meteen zitten om uit te groeien tot een procontinentaal team (dat wel recht heeft op wildcards, red)", zegt ploegsponsor Versele. "De meerkost daarvan willen we niet betalen. We zijn een crossploeg en Wout is in de eerste plaats een crosser."

Peeters: "Wout mag geen enkele stap overslaan"

Ook Etixx-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters vindt dat Van Aert niet te snel naar de weg moet overstappen. "Wout is de nummer één in het veldrijden en mag geen enkele stap overslaan", zegt Peeters, zelf vader van een veldrijder (Yannick Peeters).

"Maar als je drie of vier keer wereldkampioen op een rij wordt, kan je snel uitgekeken geraken op het veldrijden. Wij hebben dat meegemaakt met Stybar. Maar laat Wout nu eerst zijn ding doen."

Van Aerts prestatie in de proloog blijft wel nazinderen in het peloton