• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bie rijdt eerste grote ronde: "Uitzonderlijk wat we hier meemaken"

  André Greipel knalde gisteren naar zijn derde ritzege in de Giro. Sean De Bie, bezig aan zijn eerste grote ronde, had daarin een groot aandeel. "Iedereen deed zijn job perfect", klonk het achteraf bij de jonge Belg.

  Een oppermachtige André Greipel sprintte in Bibione naar zijn derde ritzege in deze Giro. "We wisten dat het heel belangrijk was om vooraan te zitten bij het opdraaien van de plaatselijke ronde", begon De Bie zijn analyse bij Gert Geens.

  "Pim Ligthart, Jelle Vanendert en Maxime Monfort verrichtten heel goed werk en ons plannetje om als eerste op te draaien was heel goed gelukt. We konden daardoor de anderen goed opvangen in de bochtige straten."

  "Iedereen was super gemotiveerd om nog een rit mee te pikken in deze Giro. Het is mijn eerste grote ronde en binnen de ploeg zeiden ze al dat het redelijk uitzonderlijk is om vier ritten te winnen in dezelfde ronde."

  Greipel verliet ondertussen de Giro. Alles op de Tour de France nu? "Dat weet ik niet. Daarover heeft hij niet gesproken. Hij zat er wel wat mee dat hij de Giro moest verlaten met de rode puntentrui om zijn schouders. Hij kan zich nu richten op zijn andere doelen."

  "Lange ritten voelen niet lang aan in mijn hoofd"

  Nu Greipel naar huis is, verschuiven de doelen van De Bie in deze Giro ook. "Er komen nog een aantal heel lastige dagen aan. Het is belangrijk om Maxime Monfort goed door de bergen te loodsen. Ook Tim Wellens en Jelle Vanendert kunnen nog voor een ritje gaan."

  "Vooral voor Tim Wellens zie ik nog een aantal kansen. Het is zaak net de goede benen te hebben op de juiste dag en dan kan er veel. Het is onvoorspelbaar, maar dat hij goede benen heeft, dat spreekt voor zich."

  Hoe verteert De Bie zijn eerste grote ronde eigenlijk? "Ik heb nog maar één slechte dag gehad en die kwam er net tijdens een eenvoudige rit. Ik ben heel tevreden over mijn conditie en de manier waarop ik hier rondrijd."

  "Ik heb vooral de indruk dat er heel lange ritten zijn, maar ze voelen niet echt heel lang aan in mijn hoofd. Dat is een goed teken."