• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UEFA kiest op 14 september opvolger voor Platini

  Platini nam op 9 mei ontslag na de bevestiging van zijn schorsing.

  De Europese voetbalbond UEFA kiest op 14 september een nieuwe voorzitter. Het Uitvoerend Comité bepaalde die datum vandaag op een buitengewone zitting in Bazel, waar later vandaag de Europa League-finale wordt gespeeld. De UEFA heeft een nieuwe preses nodig, nadat Michel Platini op 9 mei ontslag had genomen.

  Platini kreeg vorige week van het TAS te horen dat hij voor vier jaar geschorst blijft. De wereldbond FIFA sprak die schorsing uit na een weinig transparante betaling van ex-FIFA-voorzitter Sepp Blatter aan Platini.

  Op 14 september zal de UEFA een buitengewoon verkiezingscongres organiseren. Kandidaten kunnen zich tot 20 juli inschrijven.

  De Spanjaard Angel Maria Villar, senior vicevoorzitter van de UEFA, zal vanavond de beker uitreiken aan Sevilla of Liverpool. Hij neemt ook de protocollaire honneurs waar tijdens het EK 2016 van 10 juni tot 10 juli in Frankrijk.