• home
 • video
 • pas verschenen

  Koers geannuleerd na crash met 40 renners: "Iedereen trilde van de schrik"

  Door het ongeval was de weg volledig versperd.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Door het ongeval was de weg volledig versperd.

  Video player inladen ...
  Een massale valpartij schrikte vandaag de Fleche du Sud op. "Een ploegmaat kwam na afloop huilend naar ons toe", vertelt Emiel Vermeulen (Team3M). "Het hele peloton had schrik na de die valpartij."

  De derde rit in de Fleche du Sud (2.2) was amper begonnen toen een zware val roet in het eten strooide. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", reageerde Emiel Vermeulen (foto), voor het continentale Team3M aan de slag in Luxemburg.

  "Zelf heb ik de valpartij niet gezien, omdat ik vooraan in het peloton zat. Maar toen de wedstrijd werd stilgelegd, kwam een ploegmaat huilend naar ons toe om te zeggen dat het echt niet goed ging met Yoeri (Havik, red)."

  "Uiteindelijk heeft hij snijwondes aan zijn hoofd en in de buurt van zijn oog. Ik ben zelf niet gaan kijken naar de ravage. Uit angst door wat er onlangs met Daan (Myngheer, red) gebeurd is, een vriend van mij."

  Het was in een afdaling dat zo'n 40 renners ten val kwamen met een snelheid van 70 à 80 kilometer per uur. Zes ambulances en een helikopter moesten uitrukken en de weg werd volledig afgezet.

  "Iedereen die bij de valpartij betrokken geraakt was, trilde, Niet zozeer van de pijn, maar wel van de schrik", vertelt Vermeulen.

  14 renners zouden geblesseerd zijn, 6 zwaargewond. Voorlopig is er nog niet veel geweten over de ernst van hun verwondingen. De renners die ongedeerd bleven, werden onder politiebegeleiding naar de finish begeleid.